maandag 20 juli 2015

De macht van het woord


De Bijbel leert ons dat zowel dood als leven zich op onze tong bevinden, oftewel, in onze woorden. Als ons woord de macht heeft om te zegenen of te vervloeken, stel u zich dan het Woord van de Almachtige God voor? Hetzelfde Woord dat het universum schiep.

Het Woord schept nieuwe en wonderbaarlijke dingen uit het niets: "Door het geloof verstaan wij, dat de wereld door het woord Gods tot stand gebracht is, zodat het zichtbare niet ontstaan is uit het waarneembare" (Hebreeën 11:3).

Het Woord reinigt: Jezus zei tegen Zijn discipelen dat zij al gereinigd waren door het Woord dat Hij hun gegeven had.

God zond Ezechiël om te profeteren (het Woord te spreken): Vervolgens kwamen de droge botten bij elkaar, groeiden spieren en vlees daarop. Daarna profeteerde Ezechiël nogmaals en de Geest kwam in die lichamen. Het Woord brengt leven!

Door de macht van het Woord dreef Jezus demonen uit, genas Hij zieken, wekte doden op, bestrafte stormen, vermenigvuldigde wat zeer weinig was enz...

Stel u zich nu eens voor als u uw leven op dit Woord baseert! Het kan niet falen! Maar u dient dit Woord te gehoorzamen en te praktiseren. Al uw beslissingen en handelingen dienen daarop gebaseerd te zijn.

Met dank aan pastor Bruno Dantas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten