woensdag 22 april 2015

Gehele kracht!


In Lucas 10:25-28 vroeg een wetgeleerde aan de Here Jezus wat hij moest doen om gered te worden en de zekerheid te hebben van zijn behoudenis.

Het is opmerkelijk dat een WETGELEERDE, die schijnbaar het Woord van God goed dient te kennen, toch niet de zekerheid had van zijn behoudenis.
Immers, als hij dat had, zou hij die vraag niet stellen.

Jezus antwoordde hem “Wat staat in de Wet geschreven? Hoe leest gij?”. Merk op dat Jezus aantoonde dat men alleen behouden kan worden wanneer men PRAKTISEERT wat er in het Woord van God (de Wet) geschreven staat. Niet door meningen, dogma’s of goede intenties, maar door het Woord.

De man gaf daarop het perfecte antwoord: “Gij zult de Here, uw God, liefhebben uit GEHEEL uw hart en met GEHEEL uw ziel en met GEHEEL uw kracht en met GEHEEL uw verstand, en uw naaste als uzelf”.

Wat betekent dat echter voor ons in de praktijk? Hoe kun je zoiets praktiseren?

God liefhebben met GEHEEL uw hart: houdt in om Gods Woord en Wil boven uw gevoelens en emoties te plaatsen. Onderwerp uw gevoelens en emoties aan Zijn leiding. Gebruik uw gehele kracht om te strijden tegen de misleidende gevoelens.

God liefhebben met GEHEEL uw ziel: houdt in dat u uw karakter, cultuur, tradities, normen en waarden, gewoontes, leefregels enz. dient aan te passen aan wat het Woord van God leert. Gebruik uw gehele kracht om uw karakter aan te passen aan hetgeen in Gods Woord staat en maak dat uw cultuur.

God liefhebben met GEHEEL uw kracht:  houdt in om ongeacht uw strijden, moeilijkheden, vervolgingen, kritiek, gebrek, situaties om u heen enz. op God te vertrouwen. Gebruik uw gehele kracht om niet toe te geven aan uw omstandigheden of negatieve mensen. Al zult u “verliezen” door bij God te blijven, liever niets met God, dan alles zonder Hem. De drie vrienden van Daniël gaven daar een goed voorbeeld van in Daniël 3:16-18.

God liefhebben met GEHEEL uw verstand: houdt in dat u niet handelt volgens elke gedachte of idee dat in u opkomt, maar analyseer eerst of die ingeving wel overeenkomt met wat het Woord van God mij leert. Zie Gods advies in Jesaja 55:8-9 en Jeremia 29:11. Gebruik uw gehele kracht om in te gaan tegen de twijfels en misleidende gedachten.

Maar als ik 100% van mijzelf geef, dan blijf ik over met 0% voor mijzelf, vraagt u zichzelf misschien af.

Klopt. Pas wanneer u 0% van uzelf hebt, kan God u vervullen met 100% van Zichzelf. Dat is het geheim.
Alles voor Alles. 100% van u aan Hem en 100% van Hem aan u.

Op deze wijze zult u de zekerheid hebben van uw behoudenis… bovendien zult u dat ook voor anderen wensen, want Gods drang om zielen te redden zal ook in u geplaatst worden.

Geef dus uw 100% aan God, oftewel, uw GEHELE KRACHT.


Met dank aan Daniël Gebremichael.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten